HSP Coaching

________


Veel HSP'ers, hoogsensitieve personen, vinden het moeilijk om in onze drukke maatschappij met hun hooggevoeligheid om te gaan. Als HSP coach werk ik met je aan het vergroten van je zelfinzicht en het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden. De praktische oefeningen en technieken hiervoor zijn direct toepasbaar in je leven en verbeteren daarmee aanzienlijk de kwaliteit ervan.


Als HSP coach bied ik jou, als hooggevoelige, specifieke begeleiding. Zo kan jij begeleidt de praktische oefeningen, inzichten en technieken direct toepassen ter verbetering van je leven.


Zo werken we aan het vergroten van zelfinzicht en het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden, zoals het reguleren van prikkels, vergroten van assertiviteit en nemen van rust. Ook kijken we naarde kenmerken van hoogsensitiviteit en de relatie tussen hoogsensitiviteit, stress, angst en burn-out. Met oefeningenm tips en technieken gaan we de prikkelregulatie en frustratietolerantie van jou als hooggevoelige vergroten.


Wat is hsp?

Het zenuwstelsel van HSP’ers is gevoeliger voor zintuiglijke indrukken dan bij de gemiddelde mens. Veel hoogsensitieve personen hebben een goede intuïtie en voelen een diepe verbinding met mensen, dieren en de natuur. Ze hebben een rijk gevoelsleven en worden snel geraakt door de schoonheid van details.

Toch kost het de meeste HSP’ers moeite om goed met hun hoogsensitiviteit om te gaan, want verhoogde gevoeligheid heeft ook nadelen. Doordat HSP’ers meer openstaan voor prikkels van buitenaf, kan het dat ze eerder van slag raken. Dit gebeurt voornamelijk als ze gedurende langere tijd intense prikkels te verwerken krijgen. De innerlijke verwerking van prikkels van buitenaf kost veel tijd en energie.

Als HSP coach beschik ik over de kennis en vaardigheden om jou beter om te leren gaan met de nadelen van je hoogsensitiviteit én de voordelen ervan optimaal te benutten.


Bij volwassen HSP’ers richt ik me ook, waar nodig, op het verbeteren van relaties, de acceptatie van HSP, het reguleren van prikkels en het vergroten van de frustratietolerantie en het aantal ontspanningsmomenten.

Daarnaast besteed ik ook speciale aandacht aan hoogsensitiviteit bij kinderen. Hierbij wordt ook gewerkt aan assertieve vaardigheden en oa. het nemen van rust.


Omdat een Hooggevoelig persoon eigenlijk heel mooi is; je speelt een 'hogere toon', zoals ik dat zeg. En die mag ook weleens gezien worden.

Hoe je dat doet, in deze wereld? Ik neem je graag aan de hand en wijs je de weg. Zodat je in de toekomst je eigen deuren kan openen, op je eigen bühne kunt staan en zo de wereld kan laten zien wat voor mooie diamant je bent.

Omdat je het waard bent.

"Ik heb in december de sessies bij je gedaan en dat toch wel het een en ander positief op zijn kop gezet. De sessies zelf vond ik heerlijk om te ervaren. In de maanden erna heb ik eindelijk voor mezelf gekozen en mijn relatie verbroken. Ik heb mijn opleiding succesvol afgerond en ik ben gestopt met roken. Maureen, thanks voor de eerste aanzet naar dit alles"