WELKOM BIJ EFT

Emotional Freedom Techniques

Emotional Freedom Techniques is een techniek die zorgt voor emotionele vrijheid en is gebaseerd op de Chinese geneeskunde. We weten dat moties voor verschillende lichamelijke en geestelijke ongemakken kunnen zorgen. EFT helpt grondig en snel dit te verwerken en los te laten.


Het uitgangspunt van EFT is dat aan alle lichamelijke en geestelijke klachten een verstoring van energie ten grondslag ligt. Het opheffen van deze blokkade zal uiteindelijk resulteren in verminderen en verdwijnen van de klachten.

Dit resultaat willen wij binnen een aantal keer bereiken.
Sommige mensen zijn binnen 2 à 3 keer al klaar, bij anderen zal het iets langer duren.
Dit is afhankelijk van het zelf-herstellend vermogen van het lichaam, dat de prikkel van de behandeling moet oppakken.

De EFT behandelt alle klachten!

Mocht u vragen hebben over een bepaalde klacht of naar het resultaat bij deze klacht, mail gerust naar welkom@accessjoy.nl

EFT: open de deur naar emotionele vrijheid!

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt gesteld dat negatieve emoties voortkomen uit storingen in het energiesysteem van het lichaam. Een aanpak om deze verstoringen te verhelpen en positieve veranderingen te bewerkstelligen, wordt geboden door de Emotional Freedom Techniques, afgekort als EFT. Deze methode richt zich op het herstellen van emotionele vrijheid, zoals de naam al aangeeft.

Tevens worden er positieve overtuigingen gebruikt om zowel de fysieke als mentale gezondheid te bevorderen.

Met EFT worden uitstekende resultaten voor het welzijn van cliënten bereikt, mede doordat deze methode als geen ander uitgaat van de onbewuste programmering van de menselijke geest. Zo zorgen tevens affirmaties – een tekst die je hardop of in gedachten uitspreekt – ervoor dat je onbewuste versterkt wordt.

EFT maakt zo gebruik van de kracht van het onderbewuste.

Zo weet je hoe je een negatieve overtuiging kunt transformeren naar een positieve, en ook hoe je kunt leren om overmatige zorgen en stress los te laten en uit je leven te bannen.

EFT leert ons hoezeer onze gedachten, overtuigingen en emoties ons beïnvloeden en hoe we dit proces in positieve zin kunnen sturen. De methode maakt gebruik van de meridianen ofwel energiebanen in je lichaam, zoals bekend uit de acupunctuur.

Door met de vingertoppen zachtjes op bepaalde energiebanen op het gezicht, het bovenlichaam en de handen te kloppen of aan te raken, worden bepaalde gebieden in de hersenen gestimuleerd en negatieve emoties geneutraliseerd, waardoor het makkelijker wordt om beperkende overtuigingen te doorbreken en het leven lichter wordt.

EFT is een methodiek die bijdraagt aan de gezondheid van lichaam en geest. Het vergroot onder meer je levensenergie

Zo is EFT een vrij eenvoudige doch effectieve manier om blijvend van veel vormen van stress of spanning af te komen.

Immers, wanneer je een emotionele reactie ervaart, probeert het lichaam je informatie te geven en bewust te maken van een probleem. Door het ondergaan van EFT kun je dit proces in positieve zin beïnvloeden en daarmee emoties blijvend loslaten.

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een methode die is gebaseerd op de Chinese geneeskunde.

Reviews

'Fijn rustig en nuttig'


'Ik kom erg graag bij Maureen en heb al verschillende soorten sessies bij haar gedaan. Ook de EFT sessie heb ik weer als erg prettig ervaren. Op een hele ontspannen en zachte manier werden bepaalde blokkades/knopen opgespoord zodat ik vastgezette emoties los kon laten en er weer meer ruimte ontstaat in mijn systeem. 'Absoluut een aanrader en ik heb dan ook meteen een volgende afspraak ingepland.'


'Het was weer een fijne ervaring door de kunde van Maureen in een vertrouwde omgeving. Direct na de behandeling voelde ik me een stuk lichter en meer geaard.'


'Maureen stelt je op je gemak, geeft duidelijke uitleg wat er gaat gebeuren en wat de behandeling inhoudt. Ze kan de blokkades goed lokaliseren en de juiste vragen stellen. Ik was nadien erg ontspannen. Bedankt!'


'Onlangs een hele fijne EFT-behandeling gehad van Maureen. Tijdens en na de behandeling voelde ik weer energie door mijn lichaam en geest stromen, dat is al een bijzondere ervaring. Ik kwam binnen met veel stress en verdriet in mijn lijf en ziel en na haar behandeling voelde ik me veel 'lichter'; er was een hoop opgeruimd, getransformeerd. Dankjewel Maureen!'


'Hele fijne EFT sessie gehad bij Maureen. Maureen is vriendelijk en stelt je erg op je gemak, het is ontspannend en geeft inzicht!'

EFT (Emotional Freedom Technique) is een relatief nieuwe ontdekking.


Deze techniek, die vaak 'acupunctuur zonder naalden' wordt genoemd, heft blokkades in het energiesysteem op die leiden tot emotionele problemen, beperkende overtuigingen en ongemak. 

Deze blokkades leiden tot een onvermogen om een harmonieus leven te leiden. De resulterende symptomen zijn emotioneel en/of fysiek van aard en omvatten een gebrek aan zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde, angst, de ontwikkeling van dwangmatig gedrag of verslavingen.


De techniek van emotionele bevrijding


Het wordt nu algemeen erkend dat emotionele disharmonie een sleutelfactor is in de ontwikkeling van lichamelijke symptomen en ziekte en daarom worden deze technieken op grote schaal gebruikt voor fysiologische problemen, waaronder chronische ziekte, met vaak verbluffende resultaten. 


Als zodanig worden deze technieken steeds meer geaccepteerd in medische en psychiatrische kringen en in het spectrum van psychotherapieën en genezende disciplines.

Bij een EFT-behandeling worden de vingertoppen gebruikt om de energiepunten direct onder het huidoppervlak aan te raken in plaats van naalden. De behandeling is niet invasief.

Oorsprong van EFT


EFT is een doordachte aanpak. Het haalt zijn kracht uit kennis uit het Verre Oosten die al meer dan 5000 jaar bestaat.

Zelfs Albert Einstein zei in de jaren 1920 dat alles (inclusief ons lichaam) uit energie bestaat. Deze ideeën werden grotendeels genegeerd door de westerse medische praktijk. In onze tijd worden ze herontdekt en sommige vergeten technieken zijn nu erkende behandelingen. 

Sinds de ontwikkeling in de jaren 1990 heeft EFT honderdduizenden mensen verlichting gebracht van allerlei problemen en kwalen, vaak in zeer korte tijd, na een lange en pijnlijke zoektocht naar een remedie.

De verscheidenheid aan aandoeningen die behandeld worden omvat trauma’s, fobieën, zelfondermijnende gedragspatronen, misbruik, diepe emotionele toestanden van angst of depressie, lichamelijke ziekten, middelenmisbruik – om er maar een paar te noemen.


EFT herstelt het vertrouwen in de natuurlijke helende krachten van ons lichaam en geest en biedt verbazingwekkende mogelijkheden om in relatief korte tijd fysiek en emotioneel welzijn te bereiken.

Omdat de technieken eenvoudig zijn, kunnen ze effectief worden gebruikt als healingsmiddel, waardoor men actief een bijdrage voelt aan het eigen genezings- en ontwikkelingsproces.

De technieken brengen snel verlichting. Ze staan niet tegenover medische en psychotherapeutische beroepen, maar dragen bij aan een holistisch genezingsproces.

 • De EFT-behandeling is een krachtige combinatie van energetische-therapie en acupressuur


 • Door zachtjes te kloppen of aanraken op specifieke acupressuurpunten wordt de relaxatierespons van het lichaam gestimuleerd. Tegelijkertijd kan de aandacht gericht worden op bijv. een traumatische ervaring, waardoor de stressreactie afneemt of verdwijnt. Traumatische ervaringen worden zo verrassend snel neutraal en opgelost.


 • Na behandeling kan het trauma een neutrale herinnering worden, met weinig of geen emotionele reactie of herinnering.

Diagnose

De healer onderzoekt waar in het energiesysteem het probleem zijn oorsprong vindt. Aan de hand van een aantal technieken stelt zij een diagnose en bepaalt vervolgens welke energiepunten de meeste aandacht moeten krijgen om de energie weer te laten stromen en blokkades op te lossen.


De verschillende diagnosetechnieken:


Anamnese:


Door het stellen van een aantal gerichte vragen brengt de healer de klachten in kaart. Zij maakt hierbij gebruik van haar kennis van zowel de Oosterse als de Westerse geneeskunst.


De visuele diagnose:


Door voorbij de fysieke verschijning te kijken, met het 'Geestesoog', kan de healer zien waar er blokkades zijn en deze diagnostiseren. 


Punten diagnose:


Op het lichaam liggen een aantal punten, die corresponderen met de primaire energiebanen. Door na te gaan hoe deze punten voelen en geestelijk er uitzien, kan er achterhaald worden of er een verstoring is van een van deze energiebanen.


De elementen diagnose:


Het lichaam is in eenheid met de elementen. Door na te gaan welke elementen meer en welke minder vertegenwoordigd zijn, kan de healer diagnostiseren waar de blokkade zit. Dit geeft de conditie weer van het hele energiesysteem.
Het gehele systeem kan op deze manier in kaart worden gebracht.

WAT ANDEREN ZEGGEN

"Ik kom al jaren bij Maureen. Niet alleen bij klachten, maar ook preventief. Elke behandeling is weer een mooi moment om in te checken en te voelen wat ik nodig heb. Naast de healings fungeert Maureen ook als een coach voor mij."

"Voor mijn bezoek aan u liep ik al een half jaar bij de fysiotherapeut. Ik ben na 1 behandeling bij u nu al voor 95% van mijn klachten af. Heel wonderlijk."

"Op een rustige manier wordt er door 1 sessie hard gewerkt in het lichaam. De resultaten zijn perfect."

"Ik ben verbaasd dat EFT werkt op de psychische eigenschappen van de mens, zoals het versterken van de wil en het leren om grenzen te stellen."

"Hoewel ik geen voorstander van healings ben, heb ik toch een behandeling ondergaan. Ogen dicht en overgeven. Vaak voelde ik niet eens de aanraking en jarenlange klachten verminderden drastisch."

“Deze EFT heeft mijn leven weer leefbaar gemaakt.”

Behandeling

Een behandeling bestaat uit het stellen van een diagnose en vervolgens het aanraken van de punten. De punten moeten minimaal een aantal minuten tot een kwartier aangeraakt blijven worden en in deze tijd kijkt de healer hoe het energiesysteem reageert op de aanraking. Tot slot kan de healer bepalen of zij het systeem nog een extra prikkel wil meegeven dmv het aanraken van een aantal andere punten of het gebruik van affirmaties.

Werkwijze

De klassieke healing gaat uit van de vijf elementenleer.
Deze elementen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water. Zij zijn direct gekoppeld aan energiebanen, die weer corresponderen met de verschillende fysieke structuren, zoals zenuwen, klieren, spieren en organen.

Wanneer er sprake is van het niet goed functioneren van een bepaalde energiebaan, zal dit resulteren in een fysieke of geestelijke klacht. De healer brengt door middel van een aantal onderzoeksmethoden deze verstoring in kaart en raakt vervolgens diverse plekken aan om de energie weer te laten stromen.
De kunst van deze vorm van genezen is dat de healer de aanrakingen zo doet, dat het zelf-herstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken om de wortel van de kwaal aan te pakken.

Wie ben ik?

Mijn naam is Maureen Lassooij. Vanaf mijn jonge jaren voel ik mij al één met alles om me heen en dat heeft me nooit verlaten. Ik stond op de drempel om biologie te gaan studeren, maar dat werd het net niet en ben toen management gaan doen.


Ik werd als kind erg aangetrokken tot de natuur, ik ben veel in Frankrijk in de zee geweest en voelde me altijd één met alles om me heen; onderdeel van een groot geheel. Na mijn opleidingen ben ik me gaan vestigen.


Tijdens een periode van hartritme stoornissen vroeg ik me af hoe ik dit kon weghalen en kwam op het Pad van de Yoga. Dit heb ik nooit meer verlaten. Hier kwam veel healingstechnieken uit voort en heb zo al duizenden mensen mogen healen, behandelen en coachen.

Tijdens een meditatie kreeg ik een beeld van een Gouden Koepel voor mijn geestesoog. Het bleek de Matrimandir in Auroville te zijn, waar ik kort daarna heenging. Ik leerde er over de visie van Sri Aurobindo en De Moeder, een Integrale visie over de wereld van de toekomst.

Het is verder heel betrokken geweest bij mijn persoonlijke ontwikkeling. En nog steeds.

Zo kwamen er vaak beelden voor mijn geestesoog. Dat bleken later Healingstechnieken te zijn of plaatsen waar ik heen 'moest'. Zo leerde ik hele bijzondere technieken, die ik nu nog steeds toepas. Ik leerde onder andere om op een geestelijke manier naar de mens te kijken, voorbij het fysieke.

In het heden krijg ik soms innerlijk nieuwe technieken aangereikt die ik ook toepas. Alles wat ik heb geleerd gebruik ik in de praktijk, een combinatie van westerse en oosterse geneeskunde en de technieken vanuit de ayurveda. Zo kan ik op verschillende manieren naar een gezondheidsprobleem kijken.


Verder zou je mij ook een coach kunnen noemen, ik geef mensen vaak het laatste zetje dat ze nodig hebben om hun hart te gaan volgen en te gaan doen wat ze leuk vinden. Want vastzitten in een leven of een baan wat je niet past kan ook leiden tot allerlei soorten klachten. Ik zie u graag in mijn praktijk.

Afspraak maken

Wil je graag een afspraak maken voor een eerste consult?
Als je onderstaand formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.
Je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen door een whatsapp bericht te sturen naar: 06-499 522 59.

Of maak direct een afspraak online.

   
   
   
   
   

  Door contact opnemen en bezoeken van deze website, ga je automatisch akkoord met ons AVG en AV.

  Wat zeggen onze klanten:
  Robin van Heesch

  Ik werd fijn ontvangen, kreeg een korte uitleg over hoe de sessie zou verlopen. Ontzettend fijne, zachte vrouw en ben heel blij met de uitkomst van de sessie. Aanrader!

  (Translated by Google)
  I was warmly welcomed and given a brief explanation of how the session would proceed. Very nice, gentle woman and I am very happy with the outcome of the session. Recommended!

  Bekijk meer
  19 dagen geleden
  Anne van den Wittenboer

  Wanneer je bij Maureen binnenstapt, laat ze je meteen op je gemak voelen. Aan de hand van een goed gesprek waarin al het een en ander duidelijk wordt, ga je de healing in. Healing zelf wederom als kalm en fijn ervaren. Fijne handvaten om verder te gaan.

  (Translated by Google)
  When you enter Maureen's office, she immediately makes you feel at ease. You will start the healing based on a good conversation in which everything becomes clear. Healing itself was once again experienced as calm and pleasant. Nice tools to continue.

  Bekijk meer
  19 dagen geleden
  Ilona testhet

  Ik heb afgelopen week de eerste EFT sessie gehad. Bij Maureen voel ik me altijd meteen ontspannen als ik binnenkom. Er is daar gewoon een hele fijne energie. Mijn eerste ervaring met EFT was heel bijzonder, ik had van te voren al informatie op de website van Maureen gelezen over wat een EFT sessie inhoud en als je daar dan op de behandel tafel ligt en Maureen zachte klopjes geeft op bepaalde plekken op je hoofd e.d. en je dan merkt dat er toch emoties loskomen. Ik heb zelf ervaren dat op het moment dat ik een emotie "los" liet dat ik hele lichte kleuren te zien kreeg en het voelde ook als een soort opluchting. Zo'n sessie werkt nadien ook altijd nog door dus het is wel erg fijn als je daarna nog wat tijd voor jezelf in kan plannen.
  Mijn volgende sessie staat alweer gepland dus ik zou het zeker aanraden

  (Translated by Google)
  I had my first EFT session last week. At Maureen's I always feel immediately relaxed when I enter. There's just a really nice energy there. My first experience with EFT was very special, I had already read information on Maureen's website in advance about what an EFT session entails and when you lie there on the treatment table and Maureen gives soft taps to certain places on your head, etc. and then you notice that emotions are released. I have personally experienced that the moment I "released" an emotion, I saw very light colors and it also felt like a kind of relief. Such a session always continues to work afterwards, so it is very nice if you can schedule some time for yourself afterwards.
  My next session is already planned so I would definitely recommend it

  Bekijk meer
  1 maand geleden
  Marleen Bruurmijn

  Maureen is een heel prettige en rustige dame met een fijne energie. Ik ga graag terug voor een vervolgbehandeling.

  (Translated by Google)
  Maureen is a very pleasant and calm lady with a nice energy. I would like to go back for a follow-up treatment.

  Bekijk meer
  1 maand geleden
  B. Rike

  Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Maureen had alle aandacht en vroeg het een en ander over mij achtergrond.
  Toen ik eenmaal thuis was had ik volop energie.!

  (Translated by Google)
  I had no idea what to expect. Maureen had all the attention and asked a few things about my background.
  Once I got home I had plenty of energy!

  Bekijk meer
  1 maand geleden
  Daisy Van B.

  Maureen is een hele lieve vrouw, een vakvrouw, die weet waar ze het over heeft. Je voelt je meteen op je gemak en geeft goede adviezen. Tot snel!

  (Translated by Google)
  Maureen is a very sweet woman, a professional, who knows what she is talking about. You immediately feel at ease and give good advice. See you soon!

  Bekijk meer
  1 maand geleden
  unsplash