Kinder Coaching

________


Als Kindercoach begeleid ik kinderen en tieners op professionele wijze bij hun ontwikkeling. Ik bied hen zo oplossingsgerichte ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand.


Pesten, leerstoornissen, gedragsproblemen, echtscheidingen en ADHD komen steeds vaker voor. Ouders zoeken daarom steeds vaker professionele hulp bij de opvoeding van hun kinderen. Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen is te verwachten dat dat alleen maar zal toenemen.


Als kindercoach bied ik oplossingsgerichte ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstanden. Ik houd hierbij rekening met de belastbaarheid van het kind en de mogelijkheden die bij de ontwikkelingsfase van het kind horen. Eén van de belangrijkste taken is het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind.

Ik bied zo kinderen én ouders op een verantwoorde wijze ondersteuning.

Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de sociale, emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling van het kind / de jongere.


Er wordt tevens gekeken welk handelingsperspectief het beste past: het leertheoretisch perspectief, informatieverwerkingsperspectief, cognitief ontwikkelingsperspectief, psychosociaal perspectief en/of contextueel perspectief.

Indien er sprake is van AD(H)D, ASS, angsten, dyslexie, dyscalculie, slaapproblemen, gedrags- en hechtingsstoornissen, wordt daar rekening mee gehouden.


Om mijn brede ervaring met kinderen met ADD, ADHD en hooggevoeligheid (HSP), kan ik hen juist die benadering bieden die nodig is, waardoor ze zich vanuit hun potentie openen en om leren gaan met de 'struikelblokken' die het soms ook biedt.

Zo kan het kind weer gaan stralen, krijgt het weer vertrouwen in zichzelf en kan de weg van het leven weer uitgestippeld worden. Omdat deze kinderen vaak meer de 'Einsteintjes' zijn van deze tijd en ze een oog mogen hebben die ze ziet, erkent èn verder helpt.